‘Hé, een uitzendingswagen van de NOS,’ dacht ik toen ik vrijdagmiddag langs de Stadsschouwburg liep. ‘Even een foto nemen.’ Tja, dat kun je wel vergeten op het overvolle plein in Amsterdam. Dan loopt er altijd wel iemand voor je lens. Maar dit keer pakte dat eigenlijk wel mooi uit met deze onbekende vrouw die haar hondje in een tas meedroeg (!) en bijna rechtstreeks de lens inkijkt.

Het blijft interessant: TV op locatie. Media in het wild.

Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

 • Jeroen Mirck ,

  Levert inderdaad een boeiende foto op. Mooie vrouw ook. Maar wat heb jij dan met tv-wagens? Ik vind ze altijd zo extreem lelijk, met hun enorme logo's en ook nog eens een schotel op het dak.

  • Michael Minneboo ,

   @Jeroen Mirck: Ik vind live televisie op locatie nog steeds een spannend idee. Zo'n tv-wagen representeert dat voor mij.

   • Jeroen Mirck ,

    Qua live televisie ben ik het helemaal met je eens: spannend om te maken en als kijker weet je nooit wat er gaat gebeuren.