Timothy Bond

Deze poster stond in Tuschinski waar ik maandag was te borrelen. Ik heb jarenlang dezelfde poster in mijn slaapkamer gehad. ‘Licence to Kill’ blijft een van mijn favoriete Bond-films. Timothy Dalton belichaamt in die film het personage zoals ik die uit de boeken ken. Hij zet een harde James Bond neer. Veel realistischer dan die van Roger Moore, grimmiger dan die van Sean Connery of Pierce Brosnan. Connery was de eerste die Bond in de bioscoop speelde – eerder was er al een Amerikaanse tv-film die in de geschiedenis is kwijtgeraakt – en zal voor iedereen de James Bond blijven. En dat is hij ook. Maar Dalton als Bond heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehouden. Heel jammer dat hij maar twee Bond-afleveringen heeft gemaakt.

Tags: , ,

4 Responses to “Timothy Bond”

  1. Merel B. says:

    Heej, Dalton was ook altijd míjn lievelingsBond! Inmiddels deelt hij de eerste plaats met Daniel Craig.

  2. @Merel B.: Daniel Craig deed het goed in Casino Royale. Die tweede Bond-film met hem vond ik niet zo best. Maar dat lag meer aan het superslechte script.

  3. karin r. says:

    die heb ik toen gezien in de bios. laaang geleden! 🙂

  4. @Karin r.: Het was mijn eerste Bond in de bios. Misschien dat ik er daarom nog wat nostalgische gevoelens bij heb. 🙂 Hoewel daarna nog wel een paar keer op dvd gezien.