Categorie├źn
Fotoblog

Elitair gedoe

Vrijdag liep ik over de Dam. Het merendeel van het plein was afgezet vanwege, vermoedelijk, hoogwaardig bezoek aan het Paleis. Een elitair feestje waar het klootjesvolk verre van gehouden moet worden. Letterlijk, want een hekweg scheidde het Paleis van de rest van de wereld. Twee marechaussees bewaakten de poort. Enkele toeristen stonden een foto te maken. Anderen liepen door alsof het hen geen bal interesseerde. Ik maak me er een beetje boos om: het overbodige koningshuis van Nederland – over rechtse hobby’s gesproken. Afkomst bepaalt wie op de troon zit en levenslang een belastingvrije uitkering van de Staat krijgt. Wij hebben daar niets over te zeggen, maar mogen wel belasting betalen. En steeds meer terwijl er overal op bezuinigd wordt.

De scheiding tussen politici en het volk. De kloof is bij iedere uitspraak van Rutte of een ander lid van het kabinet voelbaar. Dit is niet mijn regering, vriend.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.