Categorieën
Fotoblog

Blunder

Zaterdag was ik in Utrecht, dus een mooi excuus om stripwinkel Blunder eens te bezoeken. Beneden in de kelder staan de comics en manga, op de begane grond Europees en Nederlands leesvoer. Ik kocht er een leuk naslagwerk over Batman. De verkoper in de kelder was vriendelijk en goedgemutst. De man bij de kassa boven was echter een typische eigenaar van stripwinkels zoals je ze wel vaker ziet. Beetje chagrijnig en geïrriteerde uitstraling. Misschien had hij zijn dag niet.

(In Hoorn hadden we er ook zo een. Hoeveel je ook kocht aan boekjes, het was nooit genoeg in zijn ogen. Soms vraag je je af waarom die gasten überhaupt een stripwinkel runnen, want ze stralen vaak uit alsof ze er absoluut geen zin in hebben.)

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.