Categorieën
Fotoblog

Video: Een klein moment…

Kleine momenten zijn zo vergeten. Dat is niet erg, maar het is ook wel leuk om ze op een bepaalde manier te bewaren en op te roepen. Dankzij een fotoblog kan dat. Maar niet alles hoeft vastgelegd te worden met foto’s. Ik maak geregeld videoreportages van gebeurtenissen – exposities, interviews met bloggers of impressies van de stad. Soms zijn dat uitgebreide producties, strak gemonteerd, muziekje erbij, titeltjes ervoor. Het kan ook simpel: met één shot, één klein moment vastgelegd in een stukje video.

Een levende foto.

.

In bovenstaande video zien we twee duiven van de vloer eten. Ze zijn omringt met witgelige blaadjes die de laatste weken overal in Amsterdam opdwarrelden. Geen idee hoe de boom heet waar ze vanaf gevallen zijn, maar dat doet er ook niet toe. Deze video doet mij vooral herinneren aan een zondagmiddag van een paar weken geleden, toen ik samen met mijn vriendin een rondje door Amsterdam liep. We waren bij De Sarphaat geweest voor koffie en nu weer op weg naar huis. Onderweg schoot ik dit shot.

Maar jij ziet wellicht heel iets anders in dit gevangen moment of moet door het beeld aan een eigen verloren momentje denken.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Video: Een klein moment…”

Dankjewel voor het delen van je video.
De witgelige blaadjes zie ik ook in Den Haag. Het geluid van de vliegende blaadjes vind ik heerlijk om te horen. Een paar weken geleden wilde ik de blaadjes vastleggen in een video, maar dat hoeft nu niet meer.:)

@Thanh-Tâm: Grappig dat je ze ook in Den Haag tegenkomt, misschien staan die bomen wel door heel Nederland. De blaadjes vielen mij pas dit jaar voor het eerst op. Het is inderdaad een apart geluid, als je er lang naar het geruis luistert is het eigenlijk wel rustgevend. De volgende keer gewoon lekker je video maken hoor, want net zoals geen enkel blaadje hetzelfde is, is geen video hetzelfde, ook als ze hetzelfde onderwerp behandelen.

Reacties zijn gesloten.