Categorieën
Boeken

In de rij voor Stephen Fry

Stephen Fry komt naar Nederland om zijn autobiografie The Fry Chronicles the promoten. Dat is goed nieuws voor de Fry-fans. Ik stond vanmorgen dan ook in de rij voor de ABC in Amsterdam.

Stephen Fry is acteur, schrijver, tv-presentator. Maar bovenal een Engelse mediapersoonlijkheid. Ik vind hem een inspirerend mens, die boeiende ideeën verkondigt, zoals in onderstaand video-interview.


Fry spreekt op 29 juni in Den Haag, een keer in Leiden en op 30 juni in Amsterdam. Vanmorgen werden de kaartjes voor Amsterdam verkocht dus toog ik naar The American Book Center op het Spui in de hoop een toegangsbewijs voor mezelf en Merel te scoren.

Er stond al een behoorlijke rij om kwart voor elf. Maar wat een ordelijke rij! Normaliter zijn de rijen in Nederland een ramp, zeker als je uit meerdere kassa’s kunt kiezen. Op de een of andere manier kies ik altijd de traagste rij uit en vaak wordt er lekker voorgedrongen, want tja, men heeft haast en vindt zichzelf belangrijker dan de rest van de mensheid.
Soms voel je de hete, maar bovenal slechte, adem van degene achter je, die niets heeft begrepen van wat personal space betekent en bijna in je aars probeert te kruipen om maar een stukje naar voren te kunnen.

Maar dus niet vanmorgen. De Fry fans stonden netjes in een halve cirkel richting de ABC en er heerste een ontspannen sfeer. Het deed me denken aan hoe we dat vaak in Engeland zien. Na ongeveer een kwartier stond ik vlakbij de kassa. De man voor me bleek het laatste kaartje te kunnen kopen.

Had ik voor niets in de rij gestaan? Nee, want hij had niets aan slechts één kaartje en liep het pand uit. Zo kwam ik dus aan het allerlaatste kaartje voor Stephen Fry’s presentatie op 30 juni in de Singel kerk.

Met blij gemoed liep ik weer terug naar huis. De kleine spatjes regen deerde me niets, al had dat grotendeels te maken met de paraplu die ik bij me had. Als alles goed gaat komt woensdag mijn exemplaar van The Fry Chronicles binnen. Ik heb er nu al zin in.

STEPHEN FRY: WHAT I WISH I’D KNOWN WHEN I WAS 18 from Peter Samuelson on Vimeo.

Interview via Marco Raaphorst

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

14 reacties op “In de rij voor Stephen Fry”

Ja, zeker jammer dat het er geen 2 waren. Maar ik sta op de reservelijst voor mensen die telefonisch hun kaartje bestelden en deze niet op tijd betalen. Keep your fingers crossed!

Gefeliciteerd @Michael. Kun je Stephen meteen even aanspreken op:

The worst thing you can ever do in life is set yourself goals. (….) Goal orientation is absolutely disastrous in life.

🙂

Een één-op-één gesprek met Fry, ja, dat zou mooi zijn! En het is inderdaad een uitspraak die tot nadenken zet en waar ik het niet zo mee eens ben… Ik heb juist ervaren door jezelf een doel te geven, en daarna gefocust te werk te gaan, je daar veel profijt van kunt hebben. Al begrijp ik Fry’s redenering ook heel goed, want als je je doel hebt bereikt, is het inderdaad een kwestie van “Ja, en wat nu?”

Ik ken Stephen Fry uiteraard wel, maar heb me nauwelijks in hem verdiept. Kan me goed voorstellen dat je Fry een boeiende persoon vindt. Alleen de openingsuitspraak in deze video al. Dat technologie als een spiegel is. “Als een idioot er in kijkt, kun je niet verwachten dat er een apostel uit kijkt.” Prachtig toch? Ben benieuwd hoe je het gaat vinden.

Ik kan niet geloven dat ik het weer heb gemist. En dat terwijl ik het bijna dagelijk in de gaten houd! Ik baalde al zo erg van Den Haag, en nu weer geen kaartje 🙁
Weet u misschien of het mogelijk is om me via de mail voor de reservelijst op te geven?
In ieder geval heel veel plezier 😀

Groejtes Denise

Ik kan niet geloven dat ik het weer heb gemist. En dat terwijl ik het bijna dagelijks in de gaten houd! Ik baalde al zo erg van Den Haag, en nu weer geen kaartje 🙁
Weet u misschien of het mogelijk is om me via de mail voor de reservelijst op te geven?
In ieder geval heel veel plezier 😀

Groetjes Denise

Hey Denise,
Jammer dat je geen kaartje hebt kunnen krijgen. Je kunt denk ik het beste contact opnemen met de ABC in Amsterdam. Zij kunnen je misschien op de reservelijst zetten. Ook geven ze in juni nog 3 kaartjes weg voor nieuwbriefabonnees, dus wie weet. Zie: http://www.abc.nl/
Succes!

Beetje laat dat je nu pas een versie van The Fry Chronicles hebt

Reacties zijn gesloten.