Categorie├źn
Strips

De Rechter in het Stripmuseum

Vanaf woensdag 1 juni kunnen liefhebbers van de strip De rechter terecht bij de expositie ‘Terecht of onterecht’ in het Stripmuseum Groningen.


Bezoekers kunnen originele strips zien en via een scherm praten met de rechter himself die enkele nijpende kwesties voorlegt. Een audiovisueel extraatje dat doet denken aan het consult bij Sigmund dat vorig jaar bij de expositie over Neerlands beroemdste strippsychiater was opgenomen.

De aanleiding voor de expo is tweeledig: Jesse van Muylwijck won vorig jaar de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre. Ook wordt 200 jaar rechtspraak in Nederland gevierd. ‘Het is vooral een tentoonstelling over de strip De rechter, legt Frans Le Roux, samensteller van de expositie, uit. ‘Maar, als enorme bonus krijgen de mensen echt veel te weten over de rechtspraak in Nederland.’

RTV Noord maakte onderstaande impressie van de expositie.

Deze tekst is ook op het stripblog van Zone 5300 gepubliceerd.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “De Rechter in het Stripmuseum”

Is dat stripmuseum een beetje de moeite waard? Ben er nog nooit geweest. Als geboren en getogen Groninger ben ik trots dat mijn geboortestad dit museum huisvest, maar helaas zat het er nog niet toen ik er nog woonde.

Het is wel interessant om daar eens een bezoekje aan te brengen. Al moet ik zeggen dat er veel focus voor kids is en ik persoonlijk geen fan ben van strippagina’s tegen de muur. Het museum bevat echter wel interessante informatie over de Nederlandse strip.

Reacties zijn gesloten.