Categorieën
Bloggen Daily Webhead Video

Video: Blogger Jooper

Bloggen en bloggers, ik krijg er geen genoeg van. Ik vind het niet alleen een interessant medium, ook geniet ik dagelijks van de mooie dingen die mensen voor hun plezier publiceren. Daarom de onregelmatig verschijnende reeks video’s waarin bloggers kort en bondig aan het woord komen. Vandaag is het woord aan Jooper!

Jooper blogt sinds 2009. Dat hij kan schrijven weet ik al sinds een kortlevend blogproject waar Jooper, evenals Paul Stellingwerf aan meewerkten. Toen is het blogvuur kennelijk aangewakkerd. Gelukkig maar, want ik lees zijn blog graag. Hij is een van die eigenzinnige stemmen die het web verrijken. Iemand die schijnbaar met weinig moeite zijn visie op papier weet te zetten. Kortom, lees dat blog!

Daily Webhead: Blogger Jooper from Michael Minneboo on Vimeo.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

13 reacties op “Video: Blogger Jooper”

Dan nog kan hij zich vóór het bomen een voorstelling van Jooper hebben gemaakt die bij het uiteindelijke bomen niet bleek te kloppen.

Mijn comment was inderdaad grappig bedoeld en toch zit er ook wel wat waarheid in. De eerste keer dat ik een comment op mijn blog kreeg van Jooper schrok ik want ik was bang dat ik een ‘Geen Stijl type’ achter me aan had. Daarmee wil ik geen oordeel uitspreken over Geen Stijl maar ik bedoel iemand die alles en iedereen alleen maar bekritiseert. Na twee ontmoetingen met Jooper en talloze uitwisselingen via blog en twitter kan ik alleen maar zeggen dat mijn aanvankelijke schrik en angst totaal ongegrond waren. Dus in die zin klopt het weer wel dat ik me Jooper (twee jaar geleden) heel anders had voorgesteld.

GeenStijlers noemen mij vaak ‘linkschmensch’. Meestal met een aantal bijvoeglijke naamwoorden ervoor die meestal verwijzen naar geslachtsorganen en/of middeleeuwse ziektes 😉

Ik ben soms inderdaad best kritisch, maar probeer dat ook en vooral naar mezelf te zijn. Jouw blogposten helpen vaak om mijn kritische blik naar binnen te richten. Een soort van mentale spiegel dus.

Het grappige is @Jooper dat nu ik je wat beter ken, je stukken ook anders klinken als ik ze lees. Ook als je geen obstipatie hebt is het leuk je blogs te lezen 🙂

Reacties zijn gesloten.