Video: Maastricht 2010/11

Het nieuwe jaar is al weer een paar dagen oud. Oudejaarsavond werd er tonnen vuurwerk de lucht in geschoten, toch zijn de boze geesten van het afgelopen jaar niet verjaagd. Kabinet Bruin 1 zit immers nog steeds op het pluche.

Ik bracht de jaarwisseling met mijn vriendin door in Maastricht. Voor de tweede keer zochten we een plek uit om anoniem de nacht door te brengen. Weg van alle verplichtingen die bij oud & nieuw komen kijken.

Voor zover ik me kan herinneren was het de eerste keer dat ik in deze historische stad mocht vertoeven. Met plezier heb ik door de oude stadskern gewandeld om de historische gebouwen te bekijken. Een schril contrast met de kitscherige kerstversiering en andere glitters waarmee de stad was opgeluisterd.

Grappig trouwens hoe op drie januari de feestdagen alweer lang geleden lijken. Vergeten kerstversiering die je nog op straat ziet hangen lijkt een anachronisme. Gelukkig hebben we de video en foto’s nog.

Daily Webhead: Maastricht 2010/11 from Michael Minneboo on Vimeo.

Tags: , , , , , ,

5 Responses to “Video: Maastricht 2010/11”

  1. Aaaah, deze film had van mij wel wat langer mogen duren. Toen dat muziekje erin kwam wilde ik graag meer zien en horen. Grappig ook dat glazen treintje dat voorbij komt, het maakt het sprookjesachtige nog sprookjesachtiger.

  2. elsbeth says:

    mooi! Maastricht is echt een stukje buitenland vind ik.

  3. karin r. says:

    lang geleden dat ik daar geweest ben. pitoresk allemaal.