Categorieën
Mike's notities

Werkzomer

Twee jaar geleden ben ik gaan freelancen. Dat is tot nu toe goed bevallen: ik schrijf met veel plezier artikelen over beeldcultuur, strips en film. Recent is daar een nieuwe functie bijgekomen: redacteur nieuwe media bij de VARA.

Voor deze omroep werk ik sinds 1 juni parttime als redacteur nieuwe media aan de site MijnVara.nl. Dit is een website speciaal in het leven geroepen voor VARA-leden. Deze kunnen daar exclusieve content vinden, zoals previews van tv-programma’s en interviews met VARA-prominenten. Ook kunnen leden hun ideeën en meningen laten gelden over programma’s. Daarnaast kunnen ze allerlei zaken regelen, zoals het bijwonen van programma’s, nieuwsbriefabonnementen en andere gerelateerde zaken. De site staat nog in haar kinderschoenen; we zijn Mijnvara.nl nog aan het ontwikkelen. Voor mij is het dus een leuke, frisse uitdaging.

Hieronder een introductievideo over de site om een beetje een idee te geven wat het is, want als je geen lid van de omroep bent, kun je weinig van de site zien:

Overigens betekent mijn functie bij de VARA niet dat ik het freelancen de rug toekeer. Integendeel. Op dit moment ben ik druk bezig met artikelen over strips voor onder andere de VPRO gids, Het Parool en stripblad Eppo. Voorlopig zit er dus nog even geen vakantie in. En dat bevalt me prima. Niet alleen heb ik veel lol in het schrijven van die artikelen, ook is dit voor mij de beste manier om de zomer door te komen. Lekker doorwerken en niet bij het veel te warme weer stilstaan, dan is het zo weer september.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

19 reacties op “Werkzomer”

heeft dus toch ook zo z’n functie! als je maar doet wat je leuk vindt! ben volgende week zaterdag in a’dam bij de weg, tot uurtje of 4 bij HUB. als ik niet te moe ben en ge wilt afspreken..?

Heb nooit voor de VARA gewerkt, maar lijkt mij wel een prettige omroep. Ze hebben aan jou een goeie, weet ik zeker!

Toch prettig denk ik, een stuk continuïteit.

Thanx, Marco!
En ja: het is best lekker om naast de onzekerheid van het freelancen een steady paycheck ernaast te hebben. Iets waar je iedere maand op kunt rekenen. Op dit moment heb ik het ook erg druk met freelancen, maar daar kan ook zomaar weer wat rust in komen. Dat blijft onvoorspelbaar.

leuk! hebben ze je ingehuurd als freelancer? of ben je parttime in loondienst? ik heb ook ooit parttime loondientst / parttime freelancen gedaan maar dat vond de belastingdienst niet zo leuk… maar lijkt me iig een leuke job!

De belastingdienst is een doorn in het oog van iedere freelancer. Makkelijker maken ze het allemaal niet. Ze zijn een afleiding en een last. Ik snap best dat je belasting moet betalen, maar erg handig verloopt het allemaal niet bij die geldbeluste ambtenaren. Ben heel benieuwd en bevreesd wat er aan het einde van het jaar nu weer berekend gaat worden nu ik inderdaad deeltijd in loondienst ben.

En ja: ik vind het inderdaad leuk werk.

@Josephine: Merci. Ik vind dat de publieke omroep – of welke omroep dan ook – het web als volwaardig medium dient te zien. Je brengt je programma’s voor radio, tv en het internet. Het mooie van het web is natuurlijk dat er veel vrijheid is in hoe je dingen aanbiedt, hoe mensen kunnen reageren en dat je eigenlijk niet vast hoeft te zitten aan hoe ze het op televisie doen.

Thanx, Edwin. Het is deels jammer dat het meeste werk wat ik voor Mijnvara.nl ga doen achter slot en grendel zit, oftewel alleen toegankelijk als je vara-lid bent. Maar zo nu en dan zal ik wel dat berichten als het interessant voor de lezers hier is.

[…] Ik heb Barbara Stok geïnterviewd voor de VPRO Gids. Voor de Eppo schreef ik achtereenvolgens een artikel over de autobiografische strip, over komische stripduo’s en de making of van de western Ronson Inc. Al die stukken zullen binnenkort in het stripblad verschijnen. Tussendoor gaat het werk voor de VARA ook gewoon door en moeten er nog wat striprecensies gepend worden. Niet dat je mij hoort klagen over het werk, want zoals ik al eerder schreef heb ik het liever druk in de zomer. […]

Reacties zijn gesloten.