Categorieën
Mike's notities

Voor een koel hoofd

Ja, het is warm. Zelfs mijn mac staat te zweten in mijn kantoortje. Daarom plaats ik deze sneeuwfoto, gemaakt in februari dit jaar. Om even verkoeling te brengen. Lekker toch, even krakend wandelen in de sneeuw?

En nu we het toch over foto’s hebben: ik heb de gewoonte om plaatjes te schieten met mijn trouwe Sony Ericsson. Die foto’s zijn voor mij een visueel geheugen. Het is leuk om deze soms digitaal terug te kijken en even terug te denken aan de dingen die voorgegaan zijn. Je vergeet immers toch een hoop, ook de leuke dingen.

Alledaags
Daarom ben ik deze week met een fotoblog begonnen. Het idee is om iedere dag een foto te plaatsen. Een toevallig plaatje, een bewuste compositie of een geheugensteuntje voor mezelf. Omdat ik de flow van blogposts niet te veel in de weg wil zitten op MichaelMinneboo.nl, heb ik besloten om een een versche blogspotpagina aan te maken voor het fotoblog.

Ik kwam op het idee toen ik het boekje Alledaags aan het lezen was. Toby Morris maakte elke dag een tekening en maakte zo een visueel dagboek dat een jaar beslaat. Dit weekend ga ik hem hierover interviewen voor Het Parool.

Ik ben benieuwd naar welk verhaal er volgt jaar op het fotoblog staat. Nieuwsgierig? Check Daily Webhead.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

6 reacties op “Voor een koel hoofd”

Uit het raam kijkend vandaag zag ik in een boom een touwtje hangen waar ik deze winter een vetbol aan had bevestigd voor de vogels. Er lag toen een dik pak sneeuw. Misschien wil je morgen wel een foto van de hitte plaatsen, kunnen we daar deze winter weer verlangend naar kijken 🙂

Ik ben echt geen fan van dit weer en verlang alweer naar september, oktober. Natuurlijk heeft de zomer ook voordelen, ik zeg: mooie vrouwen in rokjes etc., maar het is me nu te warm. Maar zodra ik een paar leuke zomerse dames gekiekt heb, zal ik ze plaatsen 🙂

Reacties zijn gesloten.