Categorieën
Video

Video: 10 jaar Amerikaanse geschiedenis

De jaren nul kruipen naar hun einde, en daarom blikken wij terug. Newsweek geeft een beknopt overzicht van de Amerikaanse geschiedenis van de afgelopen tien jaar, de jaren nul. Dat de Amerikaanse cultuur verankerd is in mijn belevingswereld is mij wel duidelijk: alle fragmenten die voorbij kwamen heb ik al een keer, tja, voorbij zien komen.

Natuurlijk is zo’n video van 7 minuten wat kort door de bocht. Daarom is er een heel project van Newsweek waar je achtergronden kunt vinden.Ik bedenk me net dat als er een Nederlands overzicht zou komen, we heel veel de kop van Balkenende voorbij zien komen. Dan is zo’n video van 7 minuten echt te lang, dunkt me. Wanneer gaat die vent nu eens gewoon leuk vissen in Europa? Ik weet dat er geen God bestaat, maar soms mag je toch op een wonder hopen?

Terugkijken
Nu het einde van het jaar nadert, zullen er weer allerlei terugblikken komen op televisie en blogs. Daar ontkom je niet aan, mensen voelen nu eenmaal de behoefte om hun eigen geschiedenis te duiden. Ik ook, maar wil dit keer in de vorm van een Mike’s Webisode een terugblik van 2009 brengen. Overigens ben ik zeer benieuwd naar hoe mensen de afgelopen tien jaar hebben ervaren. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd…

Ik werd op de video gewezen via een tweet van Edwin Mijnsbergen en NRC Next.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “Video: 10 jaar Amerikaanse geschiedenis”

Nou voegde mijn verkaterde brein bij "verankerd" zonder te vragen een letter (K) toe waarmee mijn gevoel bij de Bush-jaren ineens perfect verwoord zou zijn. Gelukkig is het mijn zieke geest en niet de jouwe, ik heb nl. nogal een hekel aan het K-woord. Ben overigens benieuwd naar je Webisode!

@Johan: Ik hoop dat het gezellig was gisteren 🙂
Bush en Balkenende, het zijn inderdaad K-koppen die me het maagzuur bezorgen. Ik zou zeggen: Bush is van het toneel verdwenen, het wordt tijd dat zijn voormalig schoothondje hetzelfde doet.

De Webisode staat gepland voor halverwege december. Eerst nog wat opbeurend videomateriaal uit Londen (maandag 23 november) en aanstaande maandag natuurlijk Boris van der Ham. Kunnen we daarna zwijgen over de Dutch Bloggies 🙂

Ik heb JPB altijd meer een scheenbeenrijertje gevonden dan een schoothondje. Het zou in ieder geval de viezigheid op Sjors Dobbeljoe's pantalon verklaren. Wat dat betreft had Bill het beter geregeld, al was dat dan waarschijnlijk ook een sigaar uit eigen doos.

Reacties zijn gesloten.