Categorie├źn
Media

Theo Maassen maakt bioscoopvoorstelling van theatershow

Over vreemde dingen gesproken: de zesde theatershow van Theo Maassen, ‘Zonder pardon’ geheten, zal het komende najaar in de bioscoop te zien zijn.De show wordt in het Oude Luxor theater in Rotterdam geregistreerd door regisseur Norbert ter Hall. Ter Hall zal hiervoor tien camera’s gebruiken. In plaats van het gemontenteerde programma op televisie te vertonen, wat gebruikelijk is, zal deze vanaf 12 november digitaal in de bioscoop te zien zijn. Independent films brengt de ‘film’ uit. “En in een bioscoopzaal blijft het toch, net als in het theater, een collectieve kijk- en luisterervaring,” laat de filmdistributeur in een persbericht weten.Volgens mij is het een kwestie van oude wijn in nieuwe vaten gieten. Ik ben benieuwd hoeveel mensen deze registratie zullen bezoeken, want de meeste Maassen-fans zullen hem toch live willen zien, horen en ruiken, dunkt me. Mij zul je in ieder geval niet in de bios aantreffen om deze voorstelling te gaan zien. Het voordeel van stand-uppers op televisie kijken is immers dat je weg kunt zappen als het saai wordt. Dat kun je in de bioscoop wel vergeten. En je moet er toch niet aandenken om met allemaal Maassen-fans in een zaal te moeten zitten.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

7 reacties op “Theo Maassen maakt bioscoopvoorstelling van theatershow”

Hm. Het kan werken. Denk het echter ook niet. Sowieso ben ik na zijn laatste show live te hebben gezien afgehaakt bij Maassen. Het is niks meer. Hij herhaalt zichzelf en het is me te gewoontjes.

Moet wel zeggen dat de poster prachtig is! Nederland als vleugels, hoe verzin je het. Petje af voor de designer!

@Mennomail: Poster is zeker mooi!

Maar ik zie inderdaad niet zo veel in het concept. Was het nu een documentaire geweest over Maassens werkwijze, het voorbereiden van een show en dat soort dingen, dan was het wellicht witte doek waardig geweest, maar om nu tv te gaan kijken in de bios…

@Mennomail: Ik ben sowieso beetje cabaret-moe naar de overkill in de afgelopen jaren. Geef mij maar goede series met een humoristische twist, zoals South Park & Californication.

Reacties zijn gesloten.