Categorieën
Mike's notities

Steunpunt rookvrije horeca

Het zal de vaste bezoekers van dit blog niet zijn ontgaan dat ik een grote fan ben van het rookbeleid. De laatste tijd zetten steeds meer café-eigenaren echter weer de asbakken op de bar. Clean Air Nederland is daarom wederom in actie gekomen.Vandaag kreeg ik dit mailtje binnen:

“Uit de media, of uit eigen ervaring, weet U vast dat steeds meer kroegen en andere horecaondernemingen niet langer rookvrij zijn. Wij willen opkomen voor al die werknemers, en ook bezoekers, die nu tegen hun wil toch weer in de rook zitten. Clean Air Nederland heeft daarom vandaag een steunpunt voor horecawerknemers gelanceerd. Hier kunnen werknemers aangeven dat ze ervan balen toch nog in een café vol met rook te werken, omdat de werkgever zich niet aan de wet houdt. Werknemers in rookvrije horeca kunnen kenbaar maken dat ze een steun in de rug willen voor hun recht op een rookvrije werkplek. Uiteraard kunnen ook horecabezoekers en ondernemers hun steunbetuiging achter laten op het steunpunt. Het steunpunt verzamelt reacties en Clean Air Nederland zorgt ervoor dat deze reacties onder de aandacht van de politiek en media worden gebracht. Ga daarom nú naar ons steunpunt op www.cleanairnederland.nl en laat uw stem horen! Of U nu werknemer of bezoeker in de horeca bent, Uw stem moet gehoord worden.”

Ik ben erg benieuwd hoe de oorlog tussen uitbaters en de politiek gaat verlopen. Ondertussen surf ik even naar Clean Air Nederland om een berichtje achter te laten.Update: Kijktip
Ik vind deze video van Trouw TV erg verhelderend en duidelijk uiteenzetten wat de voordelen zijn van een aparte rookruimte op het werk. Ook wordt er ingegaan op de problematiek van de kleine horecaondernemer.Lees ook:

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “Steunpunt rookvrije horeca”

Afgelopen weekend ben ik ook weer (enigzins) rookvrij wezen stappen. Zoals altijd na afloop nog even langs de frituur om het vetgehalte op peil te brengen en weer naar huis gegaan.

Nu ruiken m’n kleren (en daarmee de rest van de kamer) niet meer naar rook, wat op zich wel heel lekker is. Jammer alleen dat de lucht van de frituur me nu ’s ochtends tegemoet komt.

Misschien toch maar gewoon de wasmand elders zetten.

@Henk: Rookvrij stappen. Ik ben er voor. Dit weekend zat ik in Antwerpen en tot mijn schrik wordt daar nog heel wat weggepaft in drinkgelegenheden. Een ober legde uit dat er op dit moment alleen niet gerookt wordt in tenten waar ook gegeten wordt. Het was weer even wennen moet ik zeggen.

En zo’n frituurlucht, ja is inderdaad niet aan te raden. Maar een vette bek is wel erg lekker na een avondje stappen.

Reacties zijn gesloten.