Categorieën
Media

Spam, spammer, spamst!

Spam is de vloek van het interpret. Ik zeg: alle spammers aan het kruis! Spam leek overigens het Onderwerp Van De Week te zijn.De leukste bijdrage is die van Johan op Breinkoekjes. Johan leek het wel eens een goed idee om een spammailtje te beantwoorden. Wel zo vriendelijk als je een groot (fictief) geldbedrag hebt gewonnen met een loterij waar je nooit een ticket voor hebt gekocht. Wie zegt dat het interpret geen magie bevat? Aukje heeft vooral last van spammers bij haar comments. Ook irritant trouwens. Die flauwe complimenten dat ze jou blog (en duizenden anderen) zo fantastisch vinden en ondertussen een hypotheek of ander financiële val pluggen. Senior-consultant Sander Duivestein schreef op Frankwatching een gastcolumn over spam. Hij vertelt dat er wel degelijk geld verdiend wordt met deze mensonwaardige praktijken:

Wetenschappers van de University of California, Berkeley en UC, San Diego (UCSD) (pdf) waren er in geslaagd om een botnetwerk te infiltreren. Van de circa miljoen willoze machines wisten zij er zo’n 75.869 aan zich te binden. Via dit “kleine” netwerk slaagden zij er in om hun verkooppraatjes de ether in te sturen. Na 350 miljoen mails hadden ze 28 verkopen bewerkstelligd. Iedere verkoopt levert gemiddeld zo’n 100 dollar op. Wanneer dit doorberekend wordt voor het complete botnetwerk, dan resulteert dit dus in een verdienste van 7.000 dollar per dag. Kassa dus.

Net als Duivestein ben ik blij met de spamfilter van Gmail, die ervoor zorgt dat de meeste onzinmailtjes meteen in de prullenbak verdwijnen. Viagra heb ik voorlopig toch nog niet nodig.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

3 reacties op “Spam, spammer, spamst!”

Op m’n ‘retro’ blog heb ik nog niet veel last van Spam, maar voorheen had ik er i.d.d. tientallen per dag. En ik maar denken dat ze gewoon m’n schrijfsels leuk vonden…

@Orangez: Met tientallen spammers per dag heb je bijna een dagtaak om al die rommel weer te verwijderen. Ik prijs me gelukkig dat het op mijn blog nogal meevalt… (even afkloppen).

Die Gmail spam-filter is idd best goed. Krijg wel veel spam dankzij mijn weblog enzo, maar Gmail vangt ze allemaal lief op voor mij!

Reacties zijn gesloten.