Categorieën
Mike's notities

Even niet…

Het is weer zover: de tiendaagse kermis is begonnen. De binnenstad is gevuld met spielerei, draaidingen, gokautomaten, suikerspin en eeuwig herhalende muzieksamples. Leuk voor kids en lui die niet volwassen willen worden. Niet altijd leuk voor de mensen die er middenin wonen. In de afgelopen week werden de attracties opgebouwd. Mannetjes met dikke buiken keken met de fiets in de hand toe hoe de kermisklanten hun apparaten in elkaar zetten. Als waren ze oude keurmeesters overzagen zij de situatie, de bouwers ongevraagd van raad voorziend.

Zo gaat het al jaren. Tien dagen lang kermis in de binnenstad. Na Tilburg de grootste. Ik sla ‘het feest’ al jaren over – al kun je er niet omheen zodra je de deur uitgaat. Van 12 tot 12 is het dolle pret in de stad. In de weekenden zelfs tot later. Ik sla proviand in: eten, dvd’s, een stapeltje boeken en cd’s. Tijd om de deur en ramen dicht te houden, aan mijn script te werken en me diep, diep in de virtuele wereld te verstoppen totdat de kermis weer is overgewaaid.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “Even niet…”

Al zijn de grijpers wel superleuk! Dus als ik er bij in de buurt woonde, zou ik langsgaan. Maar voor de rest niet hoor. 🙂

kermis sucks inderdaad. Behalve die op Coney Island, NY! Daar begeef je je bijna in een filmscene. Zo sfeervol die kermis in verval en het strand ernaast. Wil er zo weer heen.

@Menno: Dat klinkt goed inderdaad. Gaat op het lijstje voor wanneer ik de Grote Appel weer ga bezoeken.

Overigens wordt God door een stelletje hockeyduiveltjes in een coma geslagen op zo’n plek in de film Dogma. Daar moet ik altijd aan denken als ik afbeeldingen zie van Coney Island 😀 .

Reacties zijn gesloten.