Categorieën
Mike's notities Strips

Intermezzo

Een warme cappuccino staat links van mij. Lou Reed draait in de cd-speler. Dit is het laatste weekend van mijn drie weken vakantie. Mijn eerste echte vakantie in een lange tijd. Ik had allerlei plannen. Allemaal dingen die waren blijven liggen en om aandacht vroegen. Nieuwe kleren kopen, achter enkele laatbetalers aan, een nieuwe telefoon regelen… Dat soort zaken. Maar zoals John Lennon al zei ‘Life is what happens while you’re busy making other plans…’. (Hm, ik vraag me af op hoeveel blogs op deze wereld dit citaat al is aangehaald.) Drie weken later blijkt dat er weinig van die plannen terecht is gekomen. Ach, afwijken van de geplande paden is ook wel eens lekker.In mij schuilt een Big Lebowski en die heeft de afgelopen tijd de ruimte gekregen.Edinburgh was een fantastische ervaring (de komende week de tweede aflevering van de limitedserie Colour locale.) En ik ben verslaafd geraakt aan Californication – de televisieserie, niet het liedje, al is wat mij betreft niets mis met de Red Hot Chili Peppers. (Een recensie van deze comedy serie volgt ook volgende week. En nu ik toch aan het pitchen ben: vanaf volgend weekend de reeks De Perfecte Zondag waarin gastbloggers hun perfecte zondag beschrijven.) Wat verder gedaan de afgelopen tijd? Beetje gestruind op de Stripdagen en verder een paar gezellige vrienden gezien. Ook weer eens tijd gehad om lekker te schrijven, films te kijken en geestelijk wat orde op zaken te stellen. De tijd goed besteed – voor een slacker.Volgende week weer werken. Ik zie er tegenop. Niet tegen het werk op zich, maar tegen de Ov-Hell waar ik me iedere dag weer in zal bevinden. Duffe koppen, lange vertraging, koude perrons, een kudde die in & uit de trein stapt. Drie uur per dag. Iedere dag.Maar nu nog niet. Nu is het weekend. Ik denk dat ik maar eens ga duiken in de deeltjes van Marvel Civil War die zojuist in mijn brievenbus zijn afgeleverd. En verder ziet het ernaar uit dat dit een van de laatste mooie zaterdagen van het jaar gaat worden. Tijd om daar eens van te gaan genieten.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

8 reacties op “Intermezzo”

Meneer Minneboo, dat is een puik stukje over je tijd in Schotland, maarum was het niet al tijd voor deel 2? 😀 Ik vond het erg boeiend, dus zal het zeker blijven volgen. Ik baal wel van de verloren weddenschap, ik heb er serieus veel tijd ingestoken, dus misschien als je tijd hebt dat je iig kan zien/lezen dat ik er wel wat voor over heb gehad. Sie joe maandag! Liefs!

Ja, het is tijd voor deel 2. Hoor.

En ik vind vakanties het leukst als je achteraf tot de conclusie komt dat je geen reet hebt uitgevoerd! 😀
Het is toch vakantie, of niet dan.

@Lens: Fijn om te horen dat mijn verrichtingen in Schotland u bevallen. Next post will be part two, maar ik had even zin om ’t intermezzo te pennen. Overigens leuk verhaal over die muis. Goed geschreven ook.

@Emma: Ware woorden.

Drie uur reizen per dag?!!!! Met de NS?!!!! Elke dag?!!!! Ik zou helemaal mattelap worden. Dat is een OV hel indeed. Kom ik aan met mijn 7 minuutjes op de fiets. 14 minuten op een dag. Luxe paarden…

Mijn eisen voor een andere baan waren o.a. dat het niet te ver weg mocht zijn. Dat ik er in ieder geval op de fiets naar toe kon en dat het niet aan de andere kant van de stad zou zijn. Dat is gelukkig gelukt, want ik begrijp dat het natuurlijk lastig is om een baan te vinden die aan die eisen voldoet. Dus voor jou is er waarschijnlijk geen optie om te verhuizen, de auto te nemen, of werk dichterbij te zoeken?

@Aukje: Als je in de periferie woont heb je altijd reistijd. Ik had echter niet kunnen weten dat deze baan zoveel verloren tijd in het ov zou opleveren. De treinen, noch de bussen, rijden echt op tijd. Dus de 75 minuten die ik er per reis over zou moeten doen worden dikwijls overschreden. Dichterbij wonen kan, maar Amsterdam is geen optie. Haarlem misschien, maar ook dat trekt me niet zo. Het liefste verhuis ik naar Utrecht, al verkort dat de reistijd niet echt trouwens. Ik vind eigenlijk dat mijn werk gewoon moet verhuizen naar Amsterdam. Dat lost alle problemen op 🙂

Reacties zijn gesloten.