Categorie├źn
Strips

Workshop striptekenen met Martin Lodewijk en Henk Kuijpers

franka_pordios_minneboo
Pagina van Franka met daarop de cell waarop de inktlijnen gedrukt staan. Foto: Michael Minneboo.

In het weekend van 19 t/m 21 april presenteert de FlitsAcademie een workshop striptekenen met niemand minder dan Martin Lodewijk en Henk Kuijpers.

Deze twee heren gaan al jaren mee in de Nederlandse stripwereld. Lodewijk is de geestelijk vader van helden als Agent 327, Storm en January Jones. Kuijpers is vooral bekend van heldin Franka. Als iemand je striptekenen moet kunnen leren, dan is het dit duo wel.

Het is een interactieve opleiding waarin deelnemers de gelegenheid wordt geboden om de makers het hemd van het lijf te vragen. Basiskennis wordt verondersteld aanwezig te zijn. De deelnemers ontvangen na afronding een certificaat van deelname.

Het kan dus geen kwaad om de avonturen van Agent 327 en Franka nog eens door te nemen voordat het weekend aanvangt. Leuk huiswerk dus.

Op de site van de FlitsAcademie staat meer informatie.

Binnenkort op mijn site meer over Martin Lodewijk: ik sprak de goede man laatst twee uur voor mijn werk. Een vruchtbaar en gezellig gesprek.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.