Categorieƫn
Film Filmrecensie

The Wild Hunt

Voor mij zit de eerste dag van het Imagine Filmfestival erop. De score tot nu toe is drie films: No Smoking, Master Key en The Wild Hunt. Die laatste vond ik het beste van de drie.

The Wild Hunt speelt in de wereld van Live Action Role Playing. Je weet wel, van die kantoorpikken en studenten die zich in het weekend verkleden als vikingen, ridders en elfjes om onderling strijd te voeren alsof ze weer in de middeleeuwen leven. Al dragen de ridders in deze fantasieversie zwaarden van piepschuim en verloopt de strijd volgens strakke regels.

Barbaren
Eriks vriendinnetje Evelyn (Kaniehtiio Horn) is in die fantasiewereld een prinses, maar hij moet niets van die fantasiewereld hebben. Als hun relatie moeilijk verloopt en hij vreest haar aan een barbaar of een elfje te verliezen, besluit hij haar achterna te reizen en met haar in de LARP-wereld te praten. Maar dan zul je net zien dat ze ‘ontvoerd’ blijkt te zijn door een stel barbaren. Om haar hart terug te winnen sluit Erik (Ricky Mabe) zich schoorvoetend aan bij zijn broer, de leider van de vikingen.

In het begin is het fijn lachen om die rare verklede dwaallichten in fantasiekleding, die met veel bravoure de krachten van dondergod Thor aanroepen en als kleine kinderen ruzie maken over wie volgens de regels is gedood in de strijd en wie niet. Toch wordt de toeschouwer – net als Erik – langzaam in de verhaalwereld gezogen en leeft mee met de reddingspoging de prinses uit de klauwen van de barbaren te redden.

Bloedbad
De euforie van de overwinning is echter van korte duur, want het spel escaleert onherroepelijk als er op het slachtveld echte doden vallen. Dan blijkt ook dat de heldhaftigheid van de grootste schreeuwer van het stel, Eriks broer, uit schuimrubber te bestaan en dat het middeleeuwse barbaarsheden makkelijk de kop op steken als de spelregels worden genegeerd.

De wending in het verhaal is niet verrassend te noemen, toch is The Wild Hunt van Alexandre Franchi een onderhoudende film, mede dankzij het solide spel van Ricky Mabe en Kaniehtiio Horn. De Oscar voor overacting gaat naar Mark Antony Krupa (bij zijn vrienden ook wel bekend als leider van de vikingen) wiens rollenspel al snel op de zenuwen begint te werken. Thor zou er in ieder geval niets van moeten hebben.

Deze recensie is ook gepubliceerd op het Imagine blog van Zone 5300.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “The Wild Hunt”

Ik hoef hier niet te reageren natuurlijk, je weet al dat ik met moeite door deze voorspelbare simpele film heb heengewerkt. No Smoking was vele male beter.

En ik hoef jou niet te vertellen dat ik No Smoking lang niet zo goed vond als deze flick, al vond ik het uitgangspunt daarvan wel vermakelijk. šŸ™‚ Ik ben geen Bollywood-fan dus No Smoking testte mijn uithoudingsvermogen, en vond bij The WIld Hunt juist het kijkje in de LARP wereld interessant.

Reacties zijn gesloten.