Categorie├źn
Media Strips

Ondertussen op YouTube…


Interessant. YouTube laat tegenwoordig zien in de statistieken wanneer kijkers van mijn kanaal op YouTube actief zijn. Dat betekent niet dat ze direct ook een video van mij bekijken, maar wel dat ze video’s op YouTube zien. Volgens deze gegevens heeft het dus weinig zin om voor 12 uur ’s middags een nieuwe video te plaatsen. Je ziet ook dat de live streams op maandagavond relatief veel kijkers trekken, want dan is het ’t drukst op mijn kanaal. Dit soort gegevens zijn niet zaligmakend, maar wel interessant voor mij als videomaker om te zien.

Het is overigens nog steeds erg leuk om te live streamen. De afgelopen weken sprak ik iedere maandagavond vanaf 19:30 met iemand via StreamYard. Stripmakers, maar ook illustratoren, stripliefhebbers en geeks. Het publiek kan direct vragen stellen via de chat dus er is vaak veel interactie met de kijkers. Het is een fijne manier van communiceren in Corona-tijden. De live streams zijn later op mijn kanaal terug te kijken. Check: YouTube.com/MichaelMinneboo

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.