Categorieƫn
Juniorpress Minneboo leest Strips Video Vlog

GENERATIE X: De tekenkunst van CHRIS BACHALO | Vlog 234

In deze nieuwe aflevering van HET WEESHUIS VOOR COMICS & STRIPS heb ik een paar Juniorpress comics gelezen van Generatie X. Iets waar ik al een tijdje naar uitkeek. En ik ben niet teleurgesteld door deze Marvel serie gecreƫerd door Scott Lobdell en tekenaar Chris Bachalo. Vooral de expressieve en cartoony tekeningen van Bachalo kunnen mij erg bekoren.

Generatie X gaat over een groep jonge mutanten die op een speciale school leren hoe ze met hun krachten moeten omgaan. Dat lijkt op The New Mutants, maar is toch behoorlijk anders. Dat komt onder andere doordat de schoolhoofden Banshee en de voormalige White Queen zijn. Maar ook omdat Lobdell & Bachalo superheldenactie mixen met een flinke dosis humor en rariteiten. Wat dacht je immers van gastoptredens van Howard the Duck?! En dan is er ook nog een tof HALLOWEEN-avontuur.

Check ook de vlog van Richard Friend over Bachalo.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.