Categorieën
Media Video Vlog

“Houd vol!” zegt YouTube | Vlog 103

Omdat ik recent met een nieuw YouTube-kanaal ben begonnen, Amsterdam Comic Geek, krijg ik geregeld mailtjes van YouTube om mij aan te moedigen.

Want, lets face it: het duurt een lange tijd voordat je aantal abonnees groeit en je een beetje een publiek hebt opgebouwd. En dat weten ze bij YouTube ook. Die mailtjes zijn vaak informatief. Ze maken beginnende YouTubers wegwijs in de regels van vloggen, maar ook in het leren van hoe je je publiek moet opbouwen. Natuurlijk ben ik eigenlijk geen nieuwe maker meer, want ik publiceer al sinds 2007 video’s op YouTube, en sinds vorig jaar mei vlog ik een paar keer per week, maar door dat nieuwe account ziet YouTube mij als nieuwe maker. Toch heeft dat ook weer zijn voordelen, want zo benader ik het vloggen weer vanuit een vers perspectief.

Al blijft het lastig om een kanaal te laten groeien en om ervoor te zorgen dat mensen de video’s gaan kijken. Like en Subscribe dus. Dat verhaal. Je kent het wel. 🙂 En bedankt alvast.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.