Categorieƫn
Comic Book Cities Strips

Comic Book Cities: New York Subway

New Yorkse metro in het Marvel Universum anno 1988. Illustratie John Romita Jr. (Daredevil #252)

Daredevil vol. 1 252.
Art: John Romita Jr & Al Williamson

Nu ik gestopt ben met Tumblr komt er ook een eind aan het blog Comic Book Cities dat ik daar had. Een blog dat nooit echt helemaal tot bloei kwam, terwijl het toch een leuk idee is. Het concept was simpel. Op het blog publiceerde ik stripplaatjes waarop steden op een interessante manier verbeeld zijn. Natuurlijk zit daar veel New York tussen, want die stad kom ik in de comics van Marvel het meeste tegen.

Stripsteden kunnen bestaande steden zijn, maar ook het fantasierijke werk van Moebius komt in aanmerking. Het leek me leuk om van dat blog gewoon een nieuwe rubriek op deze site te maken.

Omdenken
Dat vind ik dan weer positief aan het hele Tumblr-debacle: dat ik me meer ga concentreren op deze site. En dat ik nu bewust meer tijd ga reserveren om te schrijven aan smallpress-boekjes en een roman met de tijd die ik overhoud doordat ik minder op sociale media aanwezig ben.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “Comic Book Cities: New York Subway”

Nee, ik maak zelf geen strips. Maar ik schrijf wel boeken over strips. Dus de smallpress-uitgaven die ik van plan ben te maken gaan dus wel vaak over strips. Ik heb bijvoorbeeld nog veel meer te vertellen over Spider-Man dan in mijn boek paste en daar wil ik sowieso een uitgave van gaan maken.

Oh, dat was leuk… ik houd erg van strip artikelen rond een thema… zoals steden in strips. Misschien ook leuk voor een vlog.

@Splotch: Vandaag toevallig een vlog online gezet over Gotham City, de thuisbasis van een zekere Bruce Wayne die er ’s nachts opuit trekt om de misdaad te bestrijden šŸ™‚

Reacties zijn gesloten.