Categorieën
Juniorpress Spidey's web Strips Video Vlog

Alpha Flight: Wow! Canadese superhelden! | Vlog 68

Het is heerlijk om af en toe een oude Marvel comic uit de kast te trekken en weer te lezen. Zo beleef ik vaak een goed verhaal opnieuw, en word ik tevens herinnerd aan de tijd dat ik deze comic als kind las.

Mijn eerste kennismaking met het Canadese superheldenteam Alpha Flight was Marvel Superhelden 33 van Juniorpress uit 1987. Met dit spannende verhaal, waarin Spider-Man en een lid van Alpha Flight ontvoerd worden door de Collector, werd ik meteen in het diepe gegooit. Als lezer word je geacht terloops het een en ander op te pikken en te snappen over de personages en dat levert een fantastische leeservaring op.

Door kleine details op te pikken werden de leden van Alpha Flight meteen intrigerend. En ook het land waar ze vandaan kwamen. Want hoeveel Canadese superhelden ken jij? Behalve Wolverine kende ik er nog geen.

Dankzij schrijvers Louise Simonson en Bill Mantlo, tekenaars Paul Neary en Ken Steacy leerde ik Alpha Flight kennen. Maar het is aan striptekenaar John Byrne te danken dat ze überhaupt bestaan. Hoe die creatie ging, vertel ik ook in dit stripvlog.

Marvel Superhelden 33 (oorspronkelijke uitgaven Marvel Fanfare 28 en Marvel Team-Up Annual 7) was niet alleen een kennismaking met Aplha Flight, door dit stripverhaal leerde ik terloops ook iets over de geschiedenis van Canada en hoe een typische straat in een voorstad van Toronto eruit ziet. Mensen hebben het vaak over specifieke educatieve strips, maar eigenlijk kun je van bijna ieder beeldverhaal dingen over de wereld leren. Zolang je maar goed genoeg kijkt en leest.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

6 reacties op “Alpha Flight: Wow! Canadese superhelden! | Vlog 68”

My Canadian cousin collected Spider man … Fantastic Four … Hulk … Silver Surfer …he had all the Spider man from # 1 to about 225 plus his first appearance in Adult Fantasy # 15
He sold them all a few years ago for about 22 K around the time and sold his Hot wheels for $4500..He used the money to buy his “57 nomad” car. He can’t even remember Alpha Flight 😉

Alpha Flight heb ik steeds een zwak voor gehad. Vooral de verhalen van Byrne behoren tot mijn favorieten. Ooit lees ik die run nog s opnieuw. Alles speelde zich af in een zijhoekje van het MU, en dat gaf de schrijver tijd om ongeremd te werken.

Byrne had er blijkbaar geen voeling mee in het begin. Maar naarmate hij zijn ding deed zag je duidelijk zijn kenmerkende stijl. Hij gaf de personages persoonlijkheid.
Vergeet niet dat hij dit rond zijn hoogtepunt schreef en tekende.

Reacties zijn gesloten.