Categorieën
Juniorpress Striprecensie Strips Video Vlog

Waarom BATMAN: JAAR TWEE zo’n goede strip is | Vlog 59

Batman: Jaar Twee was het onvermijdelijke vervolg op de klassieker Jaar Een. Schrijver Mike W. Barr en tekenaars Alan Davis én Todd McFarlane tonen hierin de vroege dagen van Batman waarin Bruce nog moet ontdekken wat z’n grenzen zijn in het bestrijden van de misdaad.

Batmans vaardigheden worden op de proef gesteld als hij het op moet nemen tegen The Reaper. Deze sinistere misdaadbestrijder lijkt veel op Batman. Het grote verschil is dat The Reaper zijn tegenstanders doodt en Batman niet. Of gaat dat nu veranderen, want zien we daar niet Batman met een pistool? In deze vlog heb ik extra aandacht voor de manier waarop dit boeiende stukje Batman geschiedenis gevisualseerd is door de fantastische tekenaars Davis en McFarlane.

Hier de vlog van HiTop Films over waarom Batman nooit mag doden.

 

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.