Categorieën
Strips

Joe Benitez en Peter Steigerwald bij Jopo de Pojo

De Amerikaanse striptekenaar Joe Benitez en zijn collega Peter Steigerwald signeren aanstaande vrijdagmiddag in stripboekenwinkel Jopo de Pojo. In samenwerking met uitgeverij Dark Dragon Books is het beroemde duo naar Haarlem gehaald en geven zij vanaf 15.00 uur acte de presence in de winkel aan de Kleine Houtstraat 11a.

Joe Benitez heeft gewerkt aan enkele van de meest populaire comic titels als Batman, Witchblade, Micheal Turner’s Soulfire, The justice league of America en zijn eigen projecten Wraithborn en Lady Mechanika.

Joe Benitez schreef en tekende zijn eigen serie Lady Mechanica. Hij werd hierdoor geïnspireerd tijdens een Comic Con waar personages rondliepen gekleed in een op Steampunk geïnspireerde kleding stijl. Hij kreeg bewondering voor deze stijl waarin kleding in Victoriaanse stijl werd gecombineerd met hightech apparatuur en gadgets.

Peter Steigerwald is vooral bekend om zijn werk als inkleurder van verschillende titels. Hij is de vaste inkleurder van Joe Benitez. Steigerwald is tevens vice president of publishing bij Aspen Comics, waar de boeken van Joe Benitez worden uitgegeven.

Wie: Joe Benitez en Peter Steigerwald
Waar: Jopo de Pojo, Kleine Houtstraat 11a te Haarlem
Wanneer: vrijdag 12 oktober, vanaf 15 uur.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.