Categorieën
Spidey's web Strips Video Vlog

Vlog: Steve Ditko, Spider-Mans tweede vader

De Amerikaanse stripmaker Steve Ditko creëerde samen met Stan Lee de superhelden Spider-Man (1962) en Doctor Strange. Recent overleed Ditko, een belangrijke tekenaar voor de Amerikaanse stripwereld. Hij werd 90 jaar.

Spider-Man is mijn favoriete fictiefiguur en Steve Ditko daarom een belangrijke stripmaker voor mij. Deze vlog gaat over het Spider-Man-werk van Steve Ditko en waarom hij na drie jaar stopte met het tekenen van deze held.

Een ode aan Steve Ditko dus. Het is altijd naar en droevig als een van je helden overlijdt. Ook al zijn ze dan 90 geworden.

Steve Ditko (2 november 1927 – 29 juni 2018).

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

3 reacties op “Vlog: Steve Ditko, Spider-Mans tweede vader”

Ik heb de docu van BBC4 ook nog even bekeken. Dank voor de tip Michael. Mooie docu en vele nieuwe inzichten (die jij ook al deels noemde). Weer een boel bijgeleerd over deze man die voor mij grotendeels nog een onbekende was.

Michael: Nee nooit gelezen,denk ik (ik heb wel eens een comic gelezen in een ver verleden) maar ben er intussen wel achter dat die Amerikaanse superheldenstrips niet mijn ding is. Ga ik dus ook niet aan beginnen :-).
Ik ben altijd wel geïnteresseerd in tekenaars en hun biografie/loopbaan.

Reacties zijn gesloten.