Categorieën
Strips Video Vlog

Vlog: Mijn geeky vakantieplannen

Het is zomer mensen, en ik smelt langzaam weg. Daarom een vlog over mijn geeky plannen voor de zomervakantie. En wat spook jij op dat vlak uit de komende tijd?

Ook neem ik enkele leuke reacties door die ik op recente vlogs kreeg. Bedankt voor jullie reacties!

Dit is de video van de vader die zijn zoon voor het eerst Batman laat zien.

Om een zekere Arnold te citeren: I’ll be back!

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

6 reacties op “Vlog: Mijn geeky vakantieplannen”

Zeer herkenbaar het overleven met deze warmte. Ook ik blijf nu het liefste binnen met een boek. Er maar het beste van maken.
Leuk om je nu vaker zelf in beeld te zien praten met ingemonteerde shots van waar je het over hebt. En zag ik nu goed dat je een slok nam en toch nog wat zei? 😉
Die rode beker doet me trouwens denken aan de strips van Flo (Floor de Goede). Toeval?
In ieder geval fijne vakantie en tot later maar weer.
hitte

@Niek: Wat ga je lezen deze vakantie?

Ik ben met de laatste vlogs meteen Final Cut Pro X aan het leren, dus deze zijn wat meer gemonteerd dan eerdere afleveringen. Ook was het bij He-Man nodig om wat beelden van de film te laten zien, vond ik. Nu wilde ik niet scenes in de video stoppen ivm met mogelijk copyrightclaims van de filmmaatschappij, maar de foto’s geven wel een beeld van het geheel.

Overigens denk ik dat de komende vlogs afwisselend tussen de eerste en tweede vorm zullen zijn. Het hangt een beetje van het onderwerp af.
Die kopjes komen volgens mij van Ikea. Dus de overeenkomst met de strips van Flo is dat we kennelijk allebei ons servies daar vandaan halen 🙂

Wat het tegelijk drinken en praten betreft: dat is een stukje vlogmagie 🙂

Maar goed, eerst vakantie. Dan maar weer eens zien wat voor vlogjes er in mijn hoofd opduiken.

Ai ja, die copyrightclaims, ze zijn begrijpelijk maar voor enthousiaste liefhebbers zonder bijbedoelingen soms wel lastig.

Wat lezen betreft, ik ben net eindelijk begonnen in de serie Saga van Brian K. Vaughan en Fiona Staples en zeer onder de indruk van het kleurgebruik en tekenwerk.
Ondertussen ben ik ook de manga Death Note aan het herlezen.
En Neil Gaiman’s a Study in Emerald is naar me onderweg als het goed is dus ik denk dat ik daar ook nog wel een blik in waag.
O ja en ik heb de twee nummer Scratches van Joost Swarte gekocht. Bij bladeren ziet dat er al heel indrukwekkend uit. Nu nog de tijd en de rust vinden om dat goed te bekijken.
(Verder lees ik nog Nederlandse literatuur en science fiction maar dat is hier off topic, denk ik zo).

@Niek: Klinkt als een mooie stapel waar je je doorheen gaat lezen de komende tijd. Scifi en literatuur mogen hier ook hoor. Ik moet zelf trouwens Scratches #2 nog lezen…

Een fijne trek-de-stekker-eruit-vakantie Michael, ik ben benieuwd met welke plannen je gaat komen in jouw favoriete seizoen van het jaar.

Reacties zijn gesloten.