Categorieën
Boeken Juniorpress Minneboo leest Strips Video Vlog

Vlog: De jaren Eppo

Ger Apeldoorn did it again! Na een uitgebreid boek over De jaren Pep, een boek over Mad imitaties, schreef hij nu De jaren Eppo.

Dit boek vertelt het verhaal van het stripblad Eppo en (bijna alle) mensen die het blad maakten.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Vlog: De jaren Eppo”

Leuk, dank je. De reden waarom jij en Noel (en mijn eigen strippogingen) niet genoemd staan is omdat het eigenlijk onmogelijk om over de laatste vijf jaar te schrijven als geschiedenis. Daarom zijn ook de door jouw genoemde Agent hommages niet meegenomen. Ik had daar wel stukjes over, maar de afstand was te klein. Het werd eigenlijk allemaal te reclame-achtig en dat wilde ik vermijden. Wat ik in de publiciteit rond het boek vergeten ben te zeggen (en wat ji wel laat zien maar niet benoemt) is dat Eppo vanaf 1985 al geen Eppo meer heette en doorging als Eppo Wordt Vervolgd, Sjors en Sjimmie Stripblad, SjoSji en Striparazzi. Omdat de toon in de jaren negentig zoveel anders was dan in de jaren tachtig, lazen mensen als Maaike Hartjes, Floor de Goede en Erik Kriek het toen juist wel. Dus het boek is niet alleen voor de mensen die van Eppo houden, maar ook voor de wat minder conservatieve geesten die in de jaren negentig Gezellig en Leuk, Luc Cromheecke, Kamagurka en Wim Stevenhagen volgden.

@Ger: Wat leuk dat je reageert op mijn vlog!

Ik snap je argumentatie over de laatste vijf jaar. Die omissies betekenen natuurlijk wel dat je over pakweg tien jaar een nieuwe druk moet uitbrengen met updates, want dan is er waarschijnlijk wel genoeg tijd verstreken 🙂

Reacties zijn gesloten.