Categorieën
Strips

Prachtig decor uit Ravian

Prachtig decor getekend door Jean-Claude Mézières uit Ravian en Laureline: De levende dromen. Uitgegeven door Sherpa.

De serie vertelt de avonturen van tijd-ruimteagent Ravian en z’n roodharige collega Laureline. Ze reizen door het universum in tijd en ruimte.

Twee jaar geleden las ik een stapeltje van deze reeks omdat ik Mézières ging interviewen op de Stripdagen Haarlem. Ik had toen een striptalkshow van twee uur die ik samenstelde en presenteerde.

Recent kwam ik in een mapje foto’s tegen die ik bij het lezen maakte voor Instragram. Eigenlijk horen die stripplaatjes nog meer op dit blog thuis dan daar. Sowieso is het jammer dat ik lang niet alles wat ik op Instagram heb gezet ook hier heb gepubliceerd. Alles nu alsnog gaan plaatsen is een beetje gekkenwerk, maar vanaf nu zal ik beter de boel gaan bijhouden. En af en toe misschien wat oude dingen plaatsen zoals de reeks Ravian-afbeeldingen. De komende dagen dus meer van dit soort mooie illustraties.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

Één reactie op “Prachtig decor uit Ravian”

Reacties zijn gesloten.