Categorieën
Spidey's web Strips

Daily Bugles van Phil Postma

Als ik in het Marvel Universum zou wonen, dan las ik zeker elke dag The Daily Bugle. Dat is toch de krant waar je alles over de superhelden te weten komt.

Ook al is de berichtgeving over Spider-Man natuurlijk erg negatief gekleurd. Maar ja, dat heb je bij sommige Nederlandse kranten ook. Sensatie verkoopt nu eenmaal beter dan de waarheid.

Een paar jaar geleden publiceerde ik enkele mooie voorpagina’s van de Bugle. Ik vind het altijd heel leuk als de krant in de comics voorkomt en de tekenaars en letteraars mooi werk van de vormgeving hebben gemaakt.

Inmiddels heb ik weer een paar mooie voorbeelden hiervan verzameld en die zal ik de komende tijd delen.

Superschurken
We beginnen met deze reeks Daily Bugles van Phil Postma, character designer in de animatiewereld.

Helaas gebruikt hij voor deze illustraties praktisch dezelfde Bugle. Maar goed, ze draaien dan ook meer om hoe Postma de tegenstanders van Spider-Man tekent dan om de krant zelf.

Binnenkort dus meer voorpaginanieuws.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Daily Bugles van Phil Postma”

@Jeroen: Ja, hij gebruikt letterlijk dezelfde cover. Alleen de illustratie en de kop van het artikel past hij aan. Vond de tekeningen wel mooi genoeg om te delen. Maar binnenkort heb ik meer originele Daily Bugle-voorpagina’s. 🙂

Reacties zijn gesloten.