Categorie├źn
Spidey's web Strips

Spider-Man vs. de Hulk!

Als je een ding in je leven moet proberen te vermijden, dan is het wel een confrontatie met de Hulk.

De kans dat je namelijk geplet wordt, is enorm. Hulk is immers ‘de sterkste die er is’, om de groene gigant zelf maar even te citeren. Ik zou niet durven iets anders te beweren. Spider-Man waarschijnlijk ook niet. Toch heeft hij het al aardig wat keren tegen de Hulk op moeten nemen.

Een van die confrontaties werd op deze spectaculaire wijze in beeld gebracht door John Romita Jr. en Scott Hanna.

Het hele gevecht staat in Peter Parker: Spider-Man #14 (Februari 2000).

De reden dat Peter de Hulk aanvalt is nogal droevig: Mary Jane is schijnbaar omgekomen in een vliegtuigongeluk. Iedereen accepteert dat ze dood is, alleen Peter niet. Hij kan MJ niet loslaten. Hij denkt half dat de Hulk wellicht het vliegtuig heeft laten neerstorten en daarom begint Spidey tegen hem te vechten. Tijdens het gevecht blijkt echter dat Peter zijn verdriet op het monster afreageert.

Als de Hulk daarachter komt, laat hij zich van zijn menselijkste kant zien: ‘Bug man’s wife dead? Hulk’s wife dead too. Hulk sorry.’

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.