Categorieën
Spidey's web Strips

Happy birthday, Aunt May!

Jeetje, een maand lang Spider-Man-illustraties bloggen is voorbij gevlogen. Vandaag dus alweer de laatste.

In onderstaande scène uit Web of Spider-Man #3 geeft Peter een verjaardagskado aan tante May. Ze hebben weliswaar ruzie met elkaar omdat Peter net gestopt is met studeren. Toch denkt Peter aan zijn tante op haar verjaardag en heeft hij een hoed voor haar gekocht en deze bij haar voordeur neergezet. Hiermee laat hij zien dat hij veel van May, zijn surrogaat moeder, houdt.

Peters ruimhartigheid en inlevingsvermogen maken hem een van de meest boeiendste striphelden die ik ken. Het maakt hem ook tot een goed voorbeeld van hoe te leven. Zijn relatie met May heeft me al menigmaal als goed voorbeeld gediend. In mijn tienerjaren ging ik veel langs bij mijn opa en oma bijvoorbeeld. En ook nu herinnert Peter me er geregeld aan om mijn moeder even te bellen om te horen hoe het met haar gaat.

Daarom wilde ik deze Spidey-maand afsluiten met dit plaatje. Het laat Peter van een van zijn beste kanten zien.

Er is nog veel meer mooi materiaal om te laten zien, dus Spider-Man duikt binnenkort vast wel weer op dit blog op.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.