Categorie├źn
Spidey's web Strips

Spider-Man-cover prachtig hertekend

De cover van Amazing Spider-Man #259 is een klassieker, omdat Spider-Man hier voor het eerst sinds maanden zijn oude, vertrouwde kostuum weer aantrekt nadat hij ontdekt heeft dat zijn buitenaardse nieuwe, levensgevaarlijk is.

Dit is die cover:

Tekenaar Ron Frenz heeft zijn eigen cover opnieuw getekend en geherinterpreteerd. Brett Breeding inkte het prachtige resultaat.

Ik vind die nieuwe versie ook heel goed gelukt. Welke heeft jouw voorkeur?

Bron beeldmateriaal: Marvel Comics of the 1980s.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Spider-Man-cover prachtig hertekend”

De tweede is wel mooier en echt een verbetering. Als deze bij je lokale sigarenboer zou liggen dan is het onmogelijk om hem niet te zien.

Dat ben ik met je eens: het is een krachtige cover. En nu heeft de oorspronkelijke natuurlijk de handicap dat het niet bijzonder is dat Spider-Man zijn rood-blauwe kostuum aantrekt. Dat was nadat hij maanden in het zwarte, buitenaardse kostuum had rondgeslingerd, toen wel heel bijzonder. Zonder die kennis zie je op de eerste cover dus eigenlijk gewoon dat Spidey zich omkleedt.

Reacties zijn gesloten.