Hulk & Thing door Bernie Wrightson

Bernie Wrightson, die dit jaar op 18 maart overleed, tekende in 1987 The Incredible Hulk and the Thing: The Big Change. Geschreven door Jim Starlin. Dit humoristische verhaal werd uitgegeven als Marvel Graphic Novel #29. Ik heb het nog steeds niet in mijn bezit of gelezen, maar de tekeningen zien er fantastisch uit. En deze bespreking klinkt veelbelovend.

Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

 • Hallie Lama ,

  Ik heb hem thuis in het Nederlands. Heerlijk verhaal met prachtige tekeningen en veel humor. Zou een leuke film opleveren als de rechten van FF ooit bij Marvel terug zouden komen.

  • Michael Minneboo ,

   @Hallie: Klinkt goed. Zou leuk zijn, zo’n film team-up! Als Fox ooit zo’n deal met Marvel sluit als Sony heeft gedaan voor Spider-Man. Dat was een slimme zet. En dan ook nog even de X-Men in het MCU. Dan ben ik helemaal blij.

  • Jeroen ,

   Helaas komt er geen einde meer aan Alive! Alive! van Wrightson…..Gelukkig is Richard Corben er nog.

   • Michael Minneboo ,

    @Jeroen: Alive! Alive! van Wrightson heb ik nog niet gelezen. Vind je het een goede strip?

    • Jeroen ,

     Yep het is een vervolg op de legendarische geillustreerde versie van Frankenstein (ook van Wrightson), toendertijd uitgegeven door Marvel nu Dark Horse. Alleen is het blijven hangen bij deel 3…Misschien dat een Kelley Jones, Tim Vigil, of een Kyle Hotz het misschien af kunnen maken…

     • Michael Minneboo ,

      @Jeroen: Klinkt goed. Jammer dat hij het niet heeft af kunnen maken.

   • Dennis ,

    De juniorpress versie is zowaar te koop. Al moet je er wel voor naar de facebook groep: comics buy / sell / trade. NL – BE

    • Michael Minneboo ,

     @Dennis: Aha. Maar dan koop ik toch liever de Engelse versie tegenwoordig. Ik koester mijn oude Juniorpress-comics in de kast, maar zou er nu geen bij meer kopen.

    • Jeroen ,

     RIP Lein Wein…..
     Dat betekent dat beide makers van Swamp Thing er niet meer zijn…. 🙁