Categorieƫn
Media Strips

Twin Peaks toch in Nederland

Vrijdag werd bekendgemaakt dat het nieuwe seizoen van Twin Peaks toch in Nederland wordt uitgezonden, namelijk via streamingservice Videoland.

Dat is dus toch niet bij de NPO of een van de commerciƫle omroepen. Vroeger werd Twin Peaks uitgezonden bij RTL 4. Deze week staat er een mooie serie artikelen over Twin Peaks in de VPRO Gids. Eerlijk gezegd had ik die omroep een perfecte kandidaat gevonden.

Stripmaker Kenny Rubenis baalde eerst toen het nieuws bekend werd gemaakt. Hij had namelijk eerst deze grappige aflevering van Dating for Geeks gepubliceerd:

En een paar uur later hoorden we dus dat Videoland vanaf maandag Twin Peaks op de buis brengt. Toch loopt het allemaal goed af voor de stripmaker.

Kenny vertelt er smakelijk over op zijn Fakebookpagina:

Stap 1: Stripje tekenen om te klagen over het feit dat het nieuwe seizoen van Twin Peaks niet te zien is in Nederland.

Stap 2: Een paar uur na publicatie horen dat Videoland de serie ineens TOCH in Nederland gaat “uitzenden” (betaalde online streaming service).

Stap 3: Videoland een “boze” tweet sturen waarin je “Nou, bedankt, Videoland, nu klopt mijn strip in de Metro niet meer!” zegt met de hashtag #geefmeeengratisabonnementomhetgoedtemaken en die afsluiten met een knipoogende emoji.

Stap 4: Een gratis abonnement van Videoland krijgen om het goed te maken.

Stap 5: Maandag Twin Peaks kijken!

Mazzel voor Kenny. Maar ga ik nu alleen voor Twin Peaks een Videolandabonnement nemen?

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.