Categorieën
Daily Webhead Strips Video

Vlog: Steven de Rie over hoe de Urbanus-strip gemaakt wordt

Recent was ik op bezoek in het atelier van stripmaker Steven de Rie. De Rie creëerde het superheldenteam De Veteranen, geeft workshops striptekenen en maakt karikaturen. Ook is hij sinds 1997 de assistent van Willy Linthout. De Rie inkt en lettert de Urbanus-strip. In deze vlog laat hij het wordingsproces van een pagina uit die strip zien.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

3 reacties op “Vlog: Steven de Rie over hoe de Urbanus-strip gemaakt wordt”

Ik vind met de hand tekenen en inkten ook nog altijd fijner, kleuren ben ik niet zo goed in, daarin is de computer voor mij een zegen 🙂

Bij het lijnwerk krijg je meer structuur, meer eigenheid, dat vind ik altijd wel charmant, gelikt lijnenwerk is soms imposant, maar neigt meer naar productiewerk. Mits je wat gevoeliger(en duurder) apparatuur hebt, dan kan je met een tekentablet net zoveel eigenheid vangen als je zelf wilt. Maar een pennetje met inkt is goedkoper en een schetsboek makkelijker in mijn tas mee te nemen voor in de trein.

Ik zie in de Urbanusstrip eigenlijk alleen maar een lijn: namelijk die dikke van de viltstift die ook in het filmpje te zien is. 🙂

Reacties zijn gesloten.