Categorieën
Strips

Vanaf 1 november zit Lambiek op Koningsstraat 27

Het zat er al een tijdje aan te komen dat Lambiek zou verhuizen. Ik wilde er al eerder over berichten, maar eigenaar Boris vroeg me te wachten tot het nieuwe huurcontract getekend was.

Dat is inmiddels gebeurd, dus hebben de heren van de stripwinkel op hun eigen site ook alvast de nieuwe locatie bekendgemaakt: Koningsstraat 27. In Amsterdam natuurlijk.

lege_lambiekOp de site schrijven ze:

We zullen met veel pijn in ons hart afscheid moeten nemen van de Kerkstraat, waar we de afgelopen 47 jaar met zoveel plezier hebben vertoefd.

De nieuwe lokatie kan helaas geen galerie meer herbergen en ook het grootste deel van ons antiquariaat en 2e hands zal er aan moeten geloven. Het zal ons er echter niet van weerhouden om weer met veel geestdrift en enthousiasme voort te gaan en de vinger aan de pols te houden wat betreft nieuwe trends, jong talent en eigenzinnige strips. Ook zullen er signeersessies en boekpresentaties blijven plaatsvinden.

Verder is er met het Amsterdamse metronetwerk een naadloze verbinding naar de nieuwe winkel. Men stapt uit bij de halte Nieuwmarkt en volgt de uitgang Koningsstraat. Met de roltrap nog in de benen rolt men als het ware Lambiek binnen. De metro heeft goede aansluitingen met de NS bij o.a. Station Duivendrecht, Amstel Station en Amsterdam Centraal Station.
Voorlopig zitten we nog even in de Kerkstraat, waar je nu nog vol op kunt profiteren van de grote uitverkoop en waar je nog een keer die karakteriserende Lambiek boekengeur kunt opsnuiven.

Van de week was ik nog even in de winkel. In de uitverkoopbakken staat alles door elkaar, dus als je iets specifieks zoekt moet je wel wat geduld hebben. Toch vond ik een paar boeken die mij zeer blij maakten: vroeg werk van Winsor McCay, Verfilmde strips, Verstripte films van Thomas Leeflang en een bundel interviews met comicschrijvers van The Comics Journal. Stefan Nieuwenhuis, die even een paar dagen in Mokum was en waar ik enkele gezellige uurtjes mee heb doorgebracht, ging dolgelukkig met een nog veel grotere stapel naar huis.

Uitverkoop!
Uitverkoop!

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

3 reacties op “Vanaf 1 november zit Lambiek op Koningsstraat 27”

Amsterdam is weer een beetje minder mooi geworden,
de gemeente heeft de alleroudste en leukste stripwinkel van het universum
laten verdwijnen i.p.v. van structureel financieel te steunen vanwege belangrijke cultureel erfgoed.
Hopelijk maken de boys een goede doorstart op de nieuwe lokatie.

We huilen zachtjes, gelukkig hebben we de strips nog.

Tot snel Abel, Boris en consorten

Ach belangrijk cultureel erfgoed…
In Amsterdam hebben ze nog wel meer wat ze overeind moeten houden, dan lijkt me een stripwinkeltje niet het allerbelangrijkste. Een ‘gezonde’ business moet zichzelf in stand weten te houden, eventueel met een beetje crowdfunding.
Wel jammer dat het minder wordt op stripgebied.

Reacties zijn gesloten.