Categorieën
Daily Webhead Strips Video

DW Video: Kenny Rubenis tekent Dating for Geeks

Omdat het derde album van de humorreeks Dating for Geeks alweer uit is, heb ik opnames van tekenaar Kenny Rubenis in actie op de Animecon eerder dit jaar uit het archief gehaald.

De sympathieke tekenaar heeft het soms zwaar aan zijn tekentafel. Deze fans beginnen spontaan de begintune van Pokémon te zingen. Als dat geen geeks zijn, dan weet ik het ook niet meer.

https://youtu.be/kXUoCTUmD2s

Met Dating for geeks staat Kenny Rubenis dagelijks in forensenkrant de Metro. Zoals de titel al aangeeft, draait deze strip om een stelletje geek & nerds en daarmee speelt de stripmaker op humoristische wijze in op het huidige tijdperk waarin nerds en geeken helemaal ‘hot’ zijn. Het derde album heet Viral en is zojuist verschenen bij uitgeverij Strip2000.

Zoals je aan de opnames kunt zien, was er voor de camera weinig licht om te filmen. Daarom heb ik het gedeelte dat Rubenis de tekening in potlood zet, wat donkerder gemaakt zodat je de lichte lijnen beter kunt zien. Het is wel handig om bij het afdraaien de video op HD te zetten, want de lage resolutie van YouTube maakt dat gedeelte van de video wat onduidelijk.

Het nieuwe album zit weer vol leuke geekgrappen en soms een mooi verstild moment zoals deze ode aan Leonard Nimoy:

dating_for_geeks_nimoy
En deze aardige stripgrap.  dating_for_geeks_fantasieTwee voorbeelden van Kenny die zich van zijn gevoelige kant laat zien en een emotionele snaar weet te raken.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

Één reactie op “DW Video: Kenny Rubenis tekent Dating for Geeks”

Reacties zijn gesloten.