Categorieën
Strips

Deadline Plastieken Plunk is 1 november

In samenwerking met Pulp Deluxe organiseert De Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde dit jaar voor de achtste keer de uitreiking van De Plastieken Plunk. Dat is een jaarlijkse prijs voor de beste Nederlandstalige of tekstloze kortstrip. Insturen kan nog tot 1 november.

plastieken_plunkIk besteed ieder jaar graag aandacht aan deze stripprijs omdat het korte stripverhaal ook gekoesterd en gevierd moet worden. Dit jaar ben ik ook nog eens gestrikt als een van de juryleden, dus dan kan een dergelijk berichtje als deze natuurlijk helemaal niet meer achterwege blijven. Samen met Willy Linthout en Joris Vermassen mag ik over de inzendingen die de shortlist halen oordelen.

Uit de inzendingen kiezen de organisators een shortlist van acht stripverhalen. Die verschijnen in de tweede helft van oktober op de site van de Plastieken Plunk. Vervolgens kunnen het verzamelde internet en alle familieleden stemmen voor de publieksprijs. De gelukkige winnaar daarvan krijgt vijftig euro’s.

Op 5 december komt de jury samen die uit de acht genomineerden een eindwinnaar kiest. Op diezelfde avond wordt de winnaar in café Het Onverwacht Geluk te Gent bekendgemaakt. De eindwinnaar wint 250 euro.

Waar je strip precies aan moet voldoen, kun je in dit reglement lezen.

Aanmelden kan hier.

Spokenuur van Thijs Desmet was vorig jaar de winnaar trouwens.

En wie nog steeds niet weet wie die Plunk eigenlijk is – foei! – kan hier terecht. Mooi hè, dat internet?

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Deadline Plastieken Plunk is 1 november”

Dat is niet echt een hele vette prijzenpot, lijkt alsof het enkel door de uitbater van het café ter beschikking wordt gesteld, soort van zoveel procent van de drankomzet 🙁
De stripuitgevers hadden zeker geen zin om te sponsoren?

Ik zal eens kijken of ik er een stripje uit kan persen deze maand, zo vlot ben ik eigenlijk nooit met dat soort dingen..

@Daan: Klopt, het bedrag is niet hoog, maar er wordt in ieder geval een bedrag uitbetaald aan de winnaar. Bedenk dat aan een ‘prestigieuze’ prijs als de Stripschapprijs, een prijs die wordt uitgereikt voor een geheel oeuvre, helemaal geen geld verbonden is. En pas sinds een paar jaar zit daar dan een expositie aanvast. Dat was eerst ook niet.

Reacties zijn gesloten.