Categorieën
Bloggen Strips

Stripblog: De stripvlogger

Recent schreef ik al dat je strips op allerlei manieren onder de aandacht kunt brengen. En dat moeten liefhebbers en kenners vooral doen, want die diversiteit houdt het leuk. Marcel Haster doet dat door over nieuwe albums te vloggen.

Dat doet Haster onder de toepasselijke naam Stripvlogger op zijn eigen YouTube-kanaal. Sinds kort onderhoudt hij ook een blog. In zijn vlog vertelt Marcel met aanstekelijk enthousiasme over de strips en soms legt hij ook leuke verbanden zoals in onderstaande vlog, wat toevallig zijn vijfentwintigste is:

Zelf heb ik ook wel eens een poging gedaan om over strips te vloggen, maar ik vind het leuker om video’s te maken waarin ik stripmakers interview of aan het werk laat zien. Fijn, want als online stripfanaten vullen Marcel en ik elkaar dus aardig aan op deze manier.

Waarom stripvlogt Haster? Eerder zei hij op mijn site daar het volgende over:

‘Ik heb dik 10 jaar muziek gerecenseerd,voor diverse online media en de laatste jaren via mijn eigen YouTube kanaal. Maar ik werd op een gegeven moment recensie moe. Misschien ook door de hoge werkdruk en een teveel aan matige albums, maar uiteindelijk ben ik gestopt. Ik ben overgestapt op strips, omdat ik toch graag video’s maak over iets en een bezoek aan het Stripfestival in Breda deed de liefde voor de strips weer in mij ontwaken. Hoewel ik aanvankelijk stoer riep dat ik strip recensies maakte en zelfs nazoek werk deed om te zien waar een recensie precies aan moest voldoen, heb ik een tijd geleden mijn roer omgegooit en mijzelf ‘strip vlogger’ genoemd. Dit dekt volgens mij beter de lading: ik maak een vlog over een stripalbum of stripfiguur en zeg daarin wat ik erover wil zeggen.’

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

Één reactie op “Stripblog: De stripvlogger”

“en zeg daarin wat ik erover wil zeggen” Dat is wat het verschil maakt. Wat een boodschap interessant maakt, je hoeft er als aanhoorder het er niet mee eens te zijn, maar het geeft wel een duidelijke visie met een persoonlijke noot. Het staat open voor discussie en interactie met de boodschapper.

Reacties zijn gesloten.