DW Video: Gerben Valkema tekent Elsje meets Guust

Tijdens een gezellig bezoek aan de studio van Gerben Valkema tekent de sympathieke stripmaker zijn stripfiguur Elsje in een ontmoeting met niemand minder dan Guust Flater.

Illustratie: Gerben Valkema.
Illustratie: Gerben Valkema.

Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

 • Frank ,

  Altijd mooi om de striptekenaar aan het werk te zien. Keep em coming.

  • Wesley Velroij ,

   Guust Flater stripboeken heb ik nog veel gelezen, dus best wel cool dat je de tekenaar ontmoet hebt 🙂

   • Michael Minneboo ,

    @Wesley Velroij: Hehe. Franquin ontmoeten gaat erg moelijk worden, want de beste man is al jaren dood. Helaas trouwens, want hij was een heel goede tekenaar.

   • Daan ,

    Heel erg leuk om te zien, stiekem meekijken hoe andere tekenaars werken en er zelf nog wat van leren, ziet er echt super uit. Heb ook nog steeds het idee om eens wat met penseel te gaan werken in plaats van stiften, binnenkort eens gaan experimenteren.

    • Michael Minneboo ,

     @Daan: Dat vind ik het leuke aan dit soort video’s maken, dat anderen en dus ook andere stripmakers, kunnen meekijken terwijl een stripmaker iets moois creeert.

    • Aandacht voor mijn video's in Eppo - Michael Minneboo ,

     […] behandelt hij alleen de video die ik laatst met Gerben Valkema maakte, maar toch. Altijd leuk als mensen je werk bijzonder genoeg vinden om het uit te […]