Categorieรซn
Juniorpress Spidey's web Strips

Spidey’s web: Een bijna bevroren Spider-Man

Superheldenkostuums zien er vaak fantastisch uit, maar ze zijn niet altijd even praktisch. Spider-Mans kostuum al helemaal niet. Niet alleen ontbeert zijn pak zakken voor kleingeld, in de winter is het behoorlijk koud om in dat ding door New York rond te slingeren.

Tekst: David Michelinie. Tekening: Todd McFarlane.
Tekst: David Michelinie. Tekening: Todd McFarlane.

‘N-next time, I-I gotta bring my th-th-thermal Spidey suit!’ klappertandt onze held in Amazing Spider-Man #323 als hij samen met Captain America en Silver Sable op pad is in het winterse land van Symkaria. Overigens vertaalde Siebe Snoeren de tekst indertijd alsvolgt: ‘En W-W-WARM..! De v-v-volgende keer neem ik een WOLLEN spinne-pak mee..!

Jammer genoeg vergeet Peter zijn eigen slimme idee, want in Amazing Spider-Man #556 heeft hij het nog steeds koud:

Tekst: Zebb Wells. Tekening: Chris Bachalo. Inkt: Tim Townsend.
Tekst: Zeb Wells. Tekening: Chris Bachalo. Inkt: Tim Townsend.

In #615 heeft de muurkruiper soort van een oplossing gevonden voor het kouprobleem, maar erg modieus is die helaas niet:

Tekst: Fred Van Lente, Tekeningen: Javier Pulido.
Tekst: Fred Van Lente, Tekeningen: Javier Pulido.

Voor inspiratie voor deze aflevering van Spidey’s web hoefde ik niet ver te zoeken. Ik hou van de herfst maar gruwel van de kou in de winter. Reken maar dat ik een wollen spinnenpak onder mijn kleding draag de komende tijd.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

6 reacties op “Spidey’s web: Een bijna bevroren Spider-Man”

Leuk om zulke onderwerpen ook hier te lezen Michael. Eigenlijk zouden ze bij Marvel, Spidey een nieuw pak moeten laten aantrekken voor de winterdagen, wat van alle gemakken voorzien is. Laten de costume-designs maar komen ๐Ÿ™‚

Reacties zijn gesloten.