Categorieën
Minneboo leest Strips

Minneboo leest: Axis – Hobgoblin

Recent vertelde ik dat ik de driedelige minserie Axis: Hobgoblin aan het lezen ben. Hierin besluit schurk Hobgoblin een held te zijn en andere helden op te leiden. Als een soort zelfhulpgoeroe voor superheld wannabees.

Vandaag las ik het laatste deel van deze humoristische serie uit en ik moet zeggen dat ik me er erg mee heb vermaakt. In dit derde deel komt het tot een voorlopig laatste confrontatie tussen Roderick Kinglsey en Phil Urich, de Goblin King. Het is een spectaculaire en kleurrijke confrontatie die wat mij betreft wel wat langer had mogen duren:

Hobgolbin_versus_goblin_king
Art en kleur: Javier Rodriguez. Inkt: Alvaro Lopez.

Maar goed, dat zie je steeds vaker in comics: er zitten per deeltje minder plaatjes in een strip en daardoor vliegt men door de vertelling heen. Aan de andere kant kun je ook zeggen dat Urich niet tot dezelfde klasse behoort als Kingsley en dat is te zien aan de korte duur van hun gevecht.

Ondanks bovenstaand bezwaar heb ik me met de serie vermaakt, niet in de laatste plaats omdat schrijver Kevin Shinick het humorgehalte hoog houdt. Lees deze pagina uit deel 2 maar, waarin Hobgoblin een groepje kinderen komt redden dat door Urich is gekidnapt om hem uit zijn tent te lokken. De kinderen krijgen een stuip als ze zien dat hun redder er net zo griezelig uitziet als de man die ze heeft ontvoerd:
Axis-Hobgoblin-002-003

Daarom Minneboo leest:
Als stripjournalist wil ik zoveel mogelijk strips onder de aandacht brengen. Daarom heb ik de rubriek Minneboo leest in het leven geroepen, om te laten zien hoe rijk en divers het medium strip kan zijn. De artikelen in deze rubriek zijn geen recensies (die teksten staan gepubliceerd in de bijhorende rubriek), maar kunnen thematisch zijn, een tekenstijl belichten of simpelweg een nieuwe uitgave kort aanstippen.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Minneboo leest: Axis – Hobgoblin”

Je zou toch denken dat de Hobgoblin met die schoudertas aan van alles blijft haken tijdens het vliegen.

@Lieuwe: Ha!Ha! Zo had ik het nog niet bekeken, maar ja: als ik mijn schoudertas om heb stoot ik vaak tegen anderen aan, dus je hebt zeker een punt. 🙂

Reacties zijn gesloten.