Categorieƫn
Strips

Video: 24HCD in Utrecht

logo_24hr_comicsIn het weekend van 5 & 6 oktober was het over de hele wereld 24 Hour Comic Day. Dus ook in Utrecht, waar de locale omroep op zondagochtend een kijkje kwam nemen op het slachtveld. Stripmaker en organisator Rob van Barneveld geeft luid en duidelijk uitleg.

Normaal gesproken bezoek ik met veel plezier de 24HCD, maar dit jaar was ik niet in het land. De strips die gemaakt zijn dat weekend, zijn op dit moment nog moeilijk online te vinden. De meeste stripmakers maken een smallpressboekje van hun werk. Soms wordt de 24 Hour Comic in een regulier album opgenomen.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Video: 24HCD in Utrecht”

Regulier album komt waarschijnlijk via de BNS en enkel online beschikbaar, verder post ik mijn strip op mijn blog met tekst en uitleg, ben helaas maar tot de veertien pagina’s gekomen. Wat andere doen weet ik nog niet.

Die kabouter ben ik gaan tekenen omdat ze net het laatste half uur kwamen filmen en ik eigenlijk helemaal op en klaar was met tekenen šŸ™‚

Reacties zijn gesloten.