Categorieën
Strips

Stripliefde: Piet Pienter en Bert Bibber

catherine_dejongheIedere dinsdag en vrijdag publiceer ik een aflevering van Stripliefde, de rubriek waarin striplezers zich uitspreken over hun favoriete strip of strips.

Wat is je naam, je leeftijd en je wat doe je voor werk?
Catherine Dejonghe, 47 jaar, PR-medewerker ’t Mannekesblad.

Welke strip(s) is/zijn je favoriet en lees je nu nog steeds?
Een  van mijn favoriete strips is Systeem Kleerkast van de reeks Piet Pienter en Bert Bibber.
Tijdens mijn jeugd las ik vooral Jommeke en Suske & Wiske. Ik ben opgegroeid in West Vlaanderen en daar zijn Piet Pienter & Bert Bibber nooit zo populair geweest als in het Antwerpse.

Waarom is/zijn dit je favoriete strip(s)? Wat vind je er zo goed aan?
Zo’n drie jaar geleden leerde ik mijn vriend kennen en die is uitgever van oa Piet Pienter en Bert Bibber dus …… Het allereerste boek dat ik vast kreeg was Systeem kleerkast.

Wanneer kwam je er voor het eerst mee in aanraking? En wat deed dat met je?
De strips hebben onmiddellijk mijn hart verovert door de ongekende soort humor die erin verweven zit, elke strip lees je drie keer of meer en telkens ontdek je nog nieuwe dingen. De grappige woordenschat die Pom gebruikt in bijvoorbeeld de reclameborden langs de weg, zijn soms hilarisch. Zonder dan nog te spreken over het goede persoonlijk contact met de Meester zelf maakt elk boek dubbel waardevol 🙂

Het feit dat er enkel 45 verhalen op de markt zijn maakt het ook heel plezant voor een beginnende verzamelaar als ik , om die bijéén te krijgen!

pietpienter

In de rubriek Stripliefde vertellen striplezers over hun favoriete strip of strips. Op deze manier bouwen we langzaam een interessante leeslijst op. Ook meedoen? Check hier hoe je dat doet. Ik kijk uit naar je inzending. Oh ja: mocht iemand anders al je favoriete strip genoemd hebben, stuur dan even goed je inzending in, want jouw reden om de strip goed te vinden kan heel anders zijn. Bovendien is je eerste kennismaking en wat dat met je deed waarschijnlijk anders dan die van andere lezers.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.