Je blog in boekvorm

De afgelopen dagen las ik met veel plezier in de boekuitgave van Frits Jonkers ShowCase. Door dit papieren blog zit ik te fantaseren over een gebundelde versie van mijn eigen blog.

Niet deze trouwens, eerst maar eens Mike’s Webs op papier zetten. Het internet is niet voor eeuwig, daarom lijkt het me leuk om een tastbaar archief te hebben van al mijn schrijfsels. Voorheen printte ik altijd eens in de zoveel tijd mijn dagboek uit en liet deze inbinden. Een blogboek maken is eigenlijk hetzelfde.

Ik zou zoiets puur voor mezelf doen, want ik vermoed dat anderen niet geïnteresseerd zijn in zo’n uitgave.

Net als bij ShowCase wil ik een zo trouwmogelijke weergave van het blog hebben, dus de blogposts moeten op chronologische volgorde in het boek terechtkomen en niet per rubriek. Het liefste neem ik op papier de layout van de blogposts over. Hoe dik zou dat boek eigenlijk worden? Op dat blog staan zo’n 750 posts, dus dat is aardig wat.

mike_aimee_haarlemDe cover zou ik laten tekenen door Aimée de Jongh. In 2006 gaf ze me een gastrolletje in een van haar dagboekstrips: ik zit tijdens de stripdagen naast haar aan de bar terwijl een vreemde vent haar aanspreekt. Die tekening gebruikte ik als avatar op Mike’s Webs.

Of ik vraag Merel Barends om het omslag te illustreren: zij ontwierp de laatste header van dat blog.

Nou ja, eerst maar eens nadenken hoe ik al die teksten in boekvorm ga gieten.

Tags: , ,

4 Responses to “Je blog in boekvorm”

  1. Irene says:

    Wat een gaaf idee… Ik ga daar ook ‘es m’n licht op laten schijnen. Dank voor de suggestie…

  2. Tom says:

    Kijk eens naar hoe hoe het bij Merho is gebeurd, dat ziet er best wel mooi vormgegeven uit. Het boek heet http://www.dekiekeboes.be en is geen saai overzicht van louter teksten maar visueel zeer aantrekkelijk. Althans, zeg ik op basis van doorbladeren want ergens trekt het me toch ook weer niet.

  3. […] oude blogposts terug? Soms lees ik wel eens iets terug en altijd herinnert dat me aan het idee om alle blogposts te bundelen en in boekvorm te gieten. Alleen voor mezelf. Er komt een moment waarop ik het ook daadwerkelijk ga […]