Categorie├źn
Strips

Wat de MAD ervoor geeft

Van de week kreeg ik onderstaande vraag binnen via de mail:

Bij zolderopruiming aangetroffen mijn MAD-collectie nummers 1 -61 en daarna nog wat losse nummers.
Is daar markt voor en wat zou de waarde ongeveer zijn?
Vriendelijke groet,
Rob Piet.

De cover van het eerste nummer van MAD van vorig jaar. Inmiddels is de nieuwe reeks alweer stopgezet wegens tegenvallende verkoopcijfers.
De cover van het eerste nummer van MAD uit 2011. De nieuwe reeks werd na zes nummers stopgezet wegens tegenvallende verkoopcijfers.

Ik neem aan dat je het over de Nederlandse MAD hebt? Zelf heb ik niet direkt een idee hoeveel zoiets waard zou zijn. Zelf hou ik me niet zo bezig met het verzamelen van strips als investering en ik kom ook nooit op veilingsites als Catawiki. Maar daar kun je zeker even kijken. De waarde van dergelijke uitgaven is afhankelijk van de staat waarin ze verkeren, en hoe zeldzaam ze zijn. En natuurlijk wat de gek ervoor geeft.

Ger Apeldoorn is een autoriteit op het gebied van MAD magazine. Hij was ook de initiator van de Nederlandse MAD die in 2011 gelanceerd werd.

Wie het antwoord op de vraag weet of interesse heeft in de stapel MADs van Rob, mag me mailen via het contactformulier. Je mag natuurlijk ook een reactie achterlaten in het commentformulier hieronder.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Wat de MAD ervoor geeft”

Ik weet dat de Amerikaanse verzamelaar ooit geprobeerd heeft nummer 1. Tot 70 te kopen, maar dat ging niet door of zo vanwege de prijs. Laat Rob even contact met me opnemen, nan kan ik kijken wat ik kan doen.

Mijn vraag is: ik ben op zoek naar de eerstevtweeen een half jaar van Pep, goedkoop of om te lenen! Het is voor een goed doel, wie helpt me? Hoeft niept volledig te zijn.

Ger

Reacties zijn gesloten.