Categorieën
Strips

Comic House terug in Amsterdam

Comic House, hét agentschap als het om stripmakers en illustratoren gaat opent een tweede afdeling in Amsterdam. Dat liet het agentschap deze week weten.

comic house

Na een onderbreking van 13 jaar vestigt Comic House zich weer in Amsterdam. De animatieproducent en agent van o.a. Peter de Wit (Sigmund), Hanco Kolk (S1NGLE), Hein de Kort (Dirk & Desiree) en Mark Retera (Dirkjan) betrekt op 1 februari een gloednieuw kantoor aan het Singel. Toevallig op een steenworp afstand van de plek waar het bijna 30 jaar geleden allemaal begon.

Het agentschap bestaat op dit moment uit 83 zelfstandige animators en stripauteurs en is daarmee een serieuze gesprekspartner voor het bedrijfsleven en de politiek. In het verleden zorgde Comic House voor breed gedragen leverings- en betalingsvoorwaarden en vaste afspraken over gebruiksrechten voor illustratoren in het algemeen, en voor stripmakers in het bijzonder. In een lobby om de contractuele positie van illustratoren en fotografen te versterken werkte Comic House vorig jaar nog samen met een aantal beroeps- en belangenorganisaties aan het boekje Recht op Beeld. Vooruitlopend op het Wetsvoorstel Auteurscontractenrecht worden daarin vragen en standpunten van zelfstandige auteurs onder de aandacht van alle Tweede Kamerfracties gebracht.

Het volledige persbericht kun je hier vinden. Het geeft een aardig beeld van wat zo’n agentschap allemaal doet.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.