Categorie├źn
Strips

Striptips: Spaanse special & Striptember

Illustratie: Pier Brito

Vanaf 15 september doet de site Stripster het weer op z’n Spaans: oftewel, dan is de tweede special met Spaanse strips.

StripSter plaatste een oproep op de grote Spaanse fora om Spaanse tekenaars uit te nodigen een strip voor de site te maken. In totaal zijn er in de special veertig bijdragen van 24 tekenaars te zien over geschiedenis en politiek, piraten, ruimtewezens, sex en verlangens, autobiografie, fantasy, misdaad, horror en absurde humor. Ook is er een strip over de culturele blik van Spanjaarden op ons kleine kikkerlandje.

Check vanaf zaterdag 15 september StripSter.eu.

En nu ik toch aan het pluggen ben:

Striptember is begonnen
Net als vorig jaar vinden er tijdens de maand september weer stripactiviteiten plaats in Amsterdam. Onder andere een expositie van Guido van Driel en een expositie op de wanden van het MC Theater in de Westergasfabriek. Verschillende kunstenaars uit andere disciplines experimenteren met de vorm van Graphic Novel. Met onder andere werk van Morcky, Lon Hendriks, Lordhhh, Dosjotas, Boxie en Zwazi. Check voor het volledige programma de agenda op Signalchannel.nl.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.